ברקן קידוח קרקע | קידוחי בנטונייט | CFA | קידוח כלונסאות

השירותים שלנו

חברת ברקן קידוחי קרקע בע"מ אשר בבעלות ברקן דאידה, דור שלישי לקודחים בארץ מזה 50 שנה מבצעת עבודות קידוחים וכלונסאות, בנוסף לצוותי השירות וצוותי העובדים והמפעילים המיומנים שלנו

כדי שנוכל להבטיח פתרונות קידוח מתקדמים בהתאם לשטח הקרקע ועל מנת לקבוע את איכות המבנה של הבניין.

חברתנו נותנת שירותי קידוח באתרי בניה, בשטחים למציאת מים ,קידוחי בנטונייט, קידוחי מי תהום בורות ספיגה קידוח יבש דיפון עוגני קרקע וCFA. אנו מציעים מגוון מקיף של ציוד ואמצעי קידוח קרקע כולל מבחר מקדחים רחב,

צי הכלים שלנו כולל כלי קידוח בכבלים, מתקני קידוח סיבוביים, מחפרוני קידוחי' מכונות קידוח דינמיות המתאימות כמעט לכל יישום ואתגר .

קידוח קרקע נדרש במצבים הבאים:

  • קידוח קרקע לצורך ביצוע עבודות תשתית.
  • קידוחי קרקע המתבצעים לצורך בדיקה של הקרקע בשלבים הראשונים לפני שמתחילים בתהליכי בנייה.
  • קידוח כלונסאות לצורך הנחת היסודות למבנים.
  • קידוח לצורך חשיפת מי תהום
  • קידוחי בנטונייט המתבצעים בשטחים שנמצאים מעל למי תהום או בקרקע חולית.
  • קידוחי קרקע לצורך בניית מבנים תת קרקעיים.
  • קידוחי קרקע לצורך הכנת בורות ובורות ניקוז.
  • קידוחי קרקע באזורים מוגבלים מבחינת הגישה למקום שם נדרשת העבודה.
  • קידוחי קרקע צמודי קירות.

קידוח יסודות

לאחר שבדיקות קרקע העניקו לנו מידע אודות הקרקע ישנו הצורך בקידוח יסודות. קידוח היסודות מהווה מומחיות בפני עצמה והיא מאפשרת קידוח של שלושה יסודות שכיחים.

היסוד הראשון הוא יסוד עובר - יסוד המשמש לפיזור משקל המבנה על פני השטח הוא נמצא מתחת לעמודים והקירות של המבנה. היסוד השני קרוי רפסודה והוא עשוי משטח בטון רחב המתאים גם לבניית בניינים גבוהים. היסוד השלישי הינו יסוד הפלטה – יסוד המשמש כבסיס לעמודים מרכזיים.קידוחי קרקע באתר בנייה

קידוחים באמצעות מחפרון קידוח

למול העובדה שבחלק מהמקרים פרויקטים של קידוח קרקע נעשים באזורים צפופים שאינם מאפשרים שימוש במכונות גדולות ורחבות, עושות חברות הקידוח שימוש בכלי קטן יותר הנקרא מחפרון קידוח.

מחפרון הקידוח שמיש ויעיל לא רק בשלב הקידוחים בקרקע והוא משמש קבלנים רבים לאורך כל פרויקט הבנייה. גם בתחום החקלאות משמש מחפרון הקידוח חקלאים רבים וזאת למול יכולתו להגיע בקלות וביעלות לכל נקודה.

בתחום הקידוחים מאפשר המחפרון עבודה הדרגתית וזהירה יותר על מנת להקים היסודות במסגרת פרויקט של קידוח קרקע.

קידוח קרקע מסוג בטונייט

קידוח בטונייט הוא קידוח רטוב. הוא משמש במצבים בהם הקרקע אינה יציבה אם משום שהיא חולית ואם משום שיש בה מי תהום. במקרים כאלה הבור שנחפר עומד בסיכון של קריסה אל תוך עצמו.

בכדי למנוע את הדבר, מייצרים תערובת סמיכה המורכבת ממים וממינרל המכונה בטונייט. את החומר שנוצר יוצקים אל תוך הבור שנחפר. היא הופכת להיות צמיגית והיא אוטמת את האדמה באופן שהיא לא תוכל ליפול חזרה אל הבור.

שיטה זו חוסכת כוח אדם, חוסכת כסף וגם זמן והיא גם ידידותית לסביבה.

קידוח CFA

שיטת קידוח זו נועדה לצורך קידוח בקרקעות שאינן יציבות. אחרי קידוח קרקע ויצירת הבור, יוצקים לתוכו בטון אליו מכניסים כלוב רשת לפני שהבטון מתקשה. כך נוצרים יסודות איתנים ויציבים מאוד.

קידוח cfa

למעשה שיטה זו מעניקה מענה לקידוחים עמוקים במקרים בהם הקרקע אינה יציבה, זאת מבלי שהקרקע או מי התהום יפגעו.

קידוח מי תהום

בקידוח מי תהום במידת הצורך, ניתן להציב בארות ניטור בקידוחים כדי לקבוע את איכותם ואת התנהגותם של מי התהום. כיוון הזרימה ומהירות מי התהום תלויים בחדירות שכבות הקרקע. פעולות הקידוח מוכנות ומבוצעות בזהירות ובזהירות הנדרשים.

קידוח כלונסאות מיקרופייל

בכל תהליך בנייה יש צורך בקידוח כלונסאות. לא מדובר בפעולה אחידה וקבועה המתאימה לכל מצב. היות וכל קרקע היא שונה וכך גם כל גודל וכובד של מבנה. קידוח זה אשר נועד למטרת קידוח בקרקע סלעית. היות והסלע הוא חלק מיסודות הבנייה, יש לקדוח את הכלונסאות בדיוק מירבי ובקטרים מינימליים ללא קידוחי ניסיון. מעבר לקידוח עצמו לא יהיה צורך בחפירות אך יידרש ציוד מיוחד לצורך שמירה על הקרקע.

ישנם מגוון סוגי קידוחים. לצורך כל סוגי קידוח כלונסאות, יש להיעזר באנשי מקצוע מומחים. היות וכך, חשוב להיעזר לשם כך בצוות מקצועי שיעשה את הדבר בצורה הכי מקצועית והכי נכונה. קידוח קרקע דורש עבודה וביצוע מדויקים, תוך מעקב ובדיקה אחר הסימנים אותם קבעו מראש ועל פי העומק שנכתב בתוכניות המבנה. זאת על מנת לוודא שהיסודות יהיו מספיק יציבים ויצליחו לתמוך במבנה.

אם הכלונסאות יונחו במיקום שגוי או שיהיו מעט מידי כלונסאות, הם עלולים לפגוע במבנה וביציבות שלו. התוצאה עשויה להיות הרת אסון. מלבד המיקום של הכלונסאות, יש לוודא שהכלונסאות שהוזמנו מותאמים לתוכניות של המבנה הן מבחינת סוג הכלונס והן מבחינת החומר.